Apple crumble

FEEL GOOD WINTERTOETJE OF TUSSENDOORTJE OF ZOMAAR VOOR DE LEKKER…

  • 4 Goudreinette appels-  of een andere friszure appel
  • 150 g blauwe bessenoptioneel, ivm seizoensfruit 😉
  • 150 gr amandelmeel + 50 gr havermeel
  • 50 gr kokosbloesemsuiker en een flinke kneep agavesiroop, wat je lekker vindt
  • 1 cm verse gember (uitknijpen)
  • Kwart citroen geperst
  • 3 el havermout
  • 175 g koude roomboter
  • 1 vanillestokje- geschraapt

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 185 °C. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel samen met de bessen over de bodem van de ovenschaal. Pers de citroen erover uit en de geperste gember, meng met de appels.

Meng het meel, de suiker/ agave en havermout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe.

Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe erbij. Wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over het fruit. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 25- 35 min. goudbruin.

Let op: amandelmeel verbrand snel, dus goed in de gaten houden.

Je kunt de crumble zowel warm als koud serveren.

 

Serveertip:

Lekker met een lepel kwark of een bolletje vanille-ijs

 

Made by Maike. De kinderen vinden dit – zomer en winter- het lekkerste toetje. Ik zou zeggen dus: heerlijk van genieten, samen, met elkaar en met aandacht! 🙂