Blauwe bessen kruimelplaatcake
Blauwe bessen kruimelplaatcake… met amandelmeel
12 stuks, bakplaat ongeveer 18 x 18 cm. – de hoeveelheid verdubbelen mag! 😉 –
Benodigdheden voor het deeg:
- 110 gram roomboter
- 75 gram kokosbloesemsuiker
- 3 volle tl (wijnsteen)bakpoeder
- 125 gram gebuild meel
- 80 gr amandelmeel
- 1 klein ei / of 1 EL water als je eivrij wilt bakken
- 1/2 – 1 theelepel kaneel
Voor de vulling:
- 250 gram blauwe bessen, eventueel 1 doosje blauwe bessen uit de diepvries
- rasp van 1/2 bio citroen
- klein beetje citroen sap
- 4 gram arrowroot of maizena
- 1 EL kokosbloesemsuiker of 1 flinke kneep rijststroop
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je bakvorm in of bedek het met bakpapier.
Snij de koude boter in blokjes & meng hier alle ingrediënten voor het deeg bij. Kneed het deeg met je vingertoppen. Het wordt kruimelig, dat is juist de bedoeling.
Bedek de bakvorm met de helft van het deeg en maak het glad.
Meng de suiker of stroop met arrowroot of maizena door elkaar. Voeg hier de blauwe bessen, de citroen- rasp en het sap door. Bedek hiermee je deeg.
Verkruimel nu de tweede helft van je kruimeldeeg over de fruitige vulling.
Bak de plaatcake in ongeveer 40 minuten gaar. Let op dat amandelmeel niet verbrand! Houd het bakproces in de gaten. Laat de plaatcake afkoelen.