
Kwarkbolletjes
Kwarkbolletjes
heerlijk tussendoortje met alleen natuurlijke suikers
Voor 8 bolletjes:
110 gr speltmeel
45 gr kokosmeel – heb je dit niet in huis, mag je deze grammen bij de speltmeel optellen
Kokosmeel is vooral lekker en voedzaam, vezelrijk en brengt wat zoet.
125 gr halfvolle of milde kwark
75 gr rozijnen
1 ei
1 rijpe banaan
1 el kokosolie – gesmolten
mespunt vanillepoeder
1 Tl vanille extract – optioneel (geeft meer zoetkracht)
1 Tl appelazijn – optioneel (geeft de bakpoeder meer power! dus meer luchtigheid in je bolletje)
1/2 El bakpoeder
Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten wellen in een klein schaaltje met wat water.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe het meel, de kwark, het ei, de olie, vanillepoeder, het bakpoeder, appelazijn en vanille extract in de mengkom en schep om. Giet de rozijnen af, meng ze met een tl (kokos)meel en voeg ze bij het beslag.
Prak de banaan en doe deze ook in de kom. Schep nu alles nog goed door. Gebruik 2 lepels om bolletjes te vormen van het beslag, leg de kwarkbolletjes op de bekleedde bakplaat en schuif ze de oven in. Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat nog even afkoelen, besmeer met wat roomboter en klaar!!