In
Baksels
Notenreepjes
TUSSENDOORTJE!
- Vierkant of rechthoekige bakvorm of glazen schaal
- Vetvrij bakpapier
- Keukenmachine
- 120 gr walnoten
- 230 gr dadels (medjool zijn de lekkerste)
- 150 gr gemengde noten of bij gebrek aan meer noten: pittenmengsel van bijv. pompoen-, zonnebloempitten en sesamzaad
- 40 gr cranberries of andere gedroogde bessen naar smaak
- 2x een kneepje ahornsiroop
- 1 TL kaneelpoeder
- 2 EL kokosolie
- 1/2 TL zout
- Optioneel: 2 EL amandelmeel voor een zwaardere versie, 1 EL gemalen kokos en/of evt 2 grote EL rauwe cacao als je een ‘chocolade versie’ wilt
Bereiding:
Ontpit de dadels. Maal de walnoten matig tot fijn in de keukenmachine, maar niet tot pasta! En doe ze in een grote kom. Hak de gemengde noten of pitten grof met een mes (of ook even in de keukenmachine). Maal de dadels fijn in de keukenmachine. Doe alle ingrediënten in een kom, meng goed (wordt een brij door de dadels) en kneed met de handen tot een grote bal. Leg op het keukenpapier en maak plat met de bolle kant van een lepel. Druk goed aan, anders gaan de repen brokkelen. Snijd in repen en laat ze minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk en geniet met aandacht!