Rauwe bloedsinaasappeltaart – Vegan

Rauwe bloedsinaasappeltaart – Vegan

Het recept voor deze taart heb ik ooit ergens gelezen, maar nooit eerder gemaakt. Wat had ik dat eerder moeten doen! Het is even een karwei, je hebt nogal wat noten nodig, maar wat is ie lekker!
Deze taart kun je het beste een dag tevoren klaarmaken ivm de smaak.
Ook een heel erg goed tussendoortje!

10 grote stukken. 

Bodem

  • 80 gr amandelen
  • 80 gr noten: hazel-, wal-, pecan- of cashewnoot
  • 4 medjoul dadels geweekt in water
  • 30 gr pure cacao
  • keukenmachine

Vulling:

  • 300 gr cashewnoten minimaal 4 uur lang geweekt in water en goed gedroogd
  • 3 biologische bloedsinaasappels uitgeperst en de schil bewaren voor de rasp
  • 250 gr biologische kokosolie ontgeurd en gesmolten
  • 7 medjoul dadels geweekt in water
  • 1 flinke EL verse gember geraspt

 

Bereiding bodem
Doe minimaal 4 uur voor bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels (alle 7!) minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water. Bereidt de taartvorm voor. Het liefst een ronde taart- springvorm. Bedek de binnenkant met bakpapier. Invetten hoeft niet. Maak de bodem door de amandelen en andere noten in de keukenmachine fijn te malen. Voeg dan de cacao en de goed gedroogde dadels toe en maal tot het fijn geworden is. Geen pasta!

Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en als je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders evt nog een extra dadel of een lepeltje water erbij. Laat 3 EL van het mengsel apart liggen en druk het overige mengsel goed vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem van gevormd kan worden. Goed aandrukken. Wat je apart hebt gelaten, wordt er later overheen gestrooid.

Bereiding vulling
Laat de kokosolie smelten op zo laag mogelijk vuur. Meng de vloeibare kokosolie, cashewnoten en dadels. Rasp de schil van de bloedsinaasappelen en pers ze dan uit. Voeg het bloedsinaasappelsap, de rasp en de gemberrasp toe aan het kokosolie mengsel en maal het fijn in de keukenmachine. Giet het mengsel over de bodem en strooi bovenop het resterende cacao/notenmengsel.

Laat de taart een nacht of een aantal uur in de koelkast uitharden. Dit is echt essentieel voor de smaak en de textuur.