Aardappel- raapsteeltjes salade

Heerlijke, makkelijke en winterse lunch om mee te nemen. Perfect voor een basisch dieet – mocht je daarmee bezig zijn. Twist op de stamppot!

4 personen                                                                                                                                                                                                 

– 8 grote aardappels, liefst hardkokend
– Flinke bos verse raapstelen
– 3 stengels bosui
– Zoet-zure augurken – 6 kleintjes of 3 grote augurken
– 1 tl karwij
– Pot gegrilde paprika – 3 stukken eruit
– Halve fris zure appel zoals Elstar
– Pot gedroogde tomaten op olie- 4 tomaten of meer naar smaak
– Peper/zout – bv. Herbamare kruidenzout
– Klont roomboter
– Scheut (plantaardige) melk
– Witte wijnazijn
Als garnering evt wat geroosterde pijnboompitten of zonnebloempitten

Bereiding:
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en zet ze in een klein laagje water met 0,5 tl kruidenzout en 1 tl karwij op het vuur en laat koken totdat ze gaar zijn.
Snijd ondertussen de bosui, augurken, halve appel, de gegrilde paprika en tomaatjes in kleine stukjes. Was de raapstelen en snijd in stukjes.
Zodra de aardappels gaar zijn, giet ze af, voeg de roomboter en een scheut melk toe. Ik had amandelmelk in huis, dus is het dat geworden. Stamp de aardappels heel grof met een stamper. Zorg dat het nog ‘salade’ blijft. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op smaak met een scheutje witte wijnazijn, peper en zout, evt een halve EL olie van de gedroogde tomaten (lekker kruidig).
Ter garnering de geroosterde pitten erop. Lekker met een schepje grove mosterd.

Smakelijk! Een dag later smaakt deze salade -koud- nog lekkerder!