Natuurvoeding staat voor Vers, Puur, Eerlijk, Biologisch eten

 

 

 

  • VERS: seizoen gericht eten is terug naar de basis. Eten wat in het seizoen voorhanden is, wat in jouw regio/ land gegroeid is en wat de tijd heeft gekregen om te rijpen. Het aantal ‘voedselkilometers’ zo kort mogelijk; oftewel van grond tot mond in zo kort mogelijke tijd. Door volgens de seizoenen te eten, breng je variatie aan in je eetpatroon
  • PUUR en onbewerkt: eten wat herkenbaar is als voeding, wat je zelf klaarmaakt; kunt ruiken, voelen, proeven, waar niks anders aan toegevoegd is dan verse kruiden, goede vetten en een flinke dosis aandacht en liefde zodat het nog lekkerder smaakt.
  • Planten die in de volle grond gegroeid zijn, die een flinke dosis zonlicht opgenomen hebben en daardoor vitaal zijn en smaken.
  • EERLIJK betekent dat de boer er ook zijn verdiende aandeel van krijgt en dat de aarde op de juiste manier behandeld wordt. Zo min mogelijk milieubelastbaarheid. Eerlijk betekent ook kijken naar je eigen consumptie en hoe je producten bewaart en hoe je omgaat met voedselverspilling.
  • BIOLOGISCH of nog beter Biologisch – Dynamisch boeren betekent holistisch het boerderijleven hanteren. De natuur wordt gezien als een overal verbonden geheel. Zo is ook de landbouw verbonden met het klimaat, de bodemvruchtbaarheid, watervervuiling, de biodiversiteit en de luchtkwaliteit. Natuurvoeding heeft invloed op je algehele gezondheid. Er wordt op deze manier aanspraak gemaakt op je zelf genezend vermogen; je vitaliteit wordt versterkt.

 

 

 

NATUURVOEDING in een notendop. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met me op