De visie van Voedt op voeding

 

Om je goed te voeden, heb je eerlijk eten nodig. Eten wat je oma zou herkennen als voeding. Voeding wat rechtstreeks uit de aarde komt, wat gegroeid is in volle grond, wat je eet in het seizoen. Want dit is voor je lichaam herkenbaar voedsel en zo wordt het ook verteerd. Deze voeding voedt en brengt vitaliteit.
Juist als je eet wat in het seizoen voorhanden is, krijg je de benodigde vitaminen en mineralen binnen, ben je budgetvriendelijk bezig én voedt je jezelf op de juiste wijze! Win win als je het mij vraagt. Ik vind het belangrijk dat goede voeding voor iedereen toegankelijk is. Dat is een streven.
Dat betekent dus ook advies over de gezonde keuzes uit de supermarkt, weten waar het vandaan komt en wat de beste keuzes zijn in een bepaalde levensfase.

In mijn praktijk volg ik niet alleen de ‘wetten’ van de natuurvoeding.  Leidend is voeding wat eerlijk geproduceerd is, seizoensgebonden en met zo weinig mogelijk voedselkilometers. Ik pas toe wat in mijn optiek de beste keuze is voor jou; passend bij jouw lijf. Haalbaar, toegankelijk, vers en (BIO) logisch. Wanneer is er resultaat behaald? Wanneer jij voelt en merkt dat deze voeding je Voedt  en je je daardoor energieker en vitaler voelt.

 

Voor de liefhebber nog meer info over wat natuurvoeding inhoudt

  • VERS: seizoen gericht eten is terug naar de basis. Eten wat in het seizoen voorhanden is, wat in jouw regio/ land gegroeid is en wat de tijd heeft gekregen om te rijpen. Het aantal ‘voedselkilometers’ zo kort mogelijk; oftewel van grond tot mond in zo kort mogelijke tijd. Door volgens de seizoenen te eten, breng je variatie aan in je eetpatroon
  • PUUR en onbewerkt: eten wat herkenbaar is als voeding, wat je zelf klaarmaakt; kunt ruiken, voelen, proeven, waar niks anders aan toegevoegd is dan verse kruiden, goede vetten en een flinke dosis aandacht en liefde zodat het nog lekkerder smaakt.
  • Planten die in de volle grond gegroeid zijn, die een flinke dosis zonlicht opgenomen hebben en daardoor vitaal zijn en smaken.
  • EERLIJK betekent dat de boer er ook zijn verdiende aandeel van krijgt en dat de aarde op de juiste manier behandeld wordt. Zo min mogelijk milieubelastbaarheid. Eerlijk betekent ook kijken naar je eigen consumptie en hoe je producten bewaart en hoe je omgaat met voedselverspilling.
  • BIOLOGISCH of nog beter Biologisch – Dynamisch boeren betekent holistisch het boerderijleven hanteren. De natuur wordt gezien als een overal verbonden geheel. Zo is ook de landbouw verbonden met het klimaat, de bodemvruchtbaarheid, watervervuiling, de biodiversiteit en de luchtkwaliteit. Natuurvoeding heeft invloed op je algehele gezondheid. Er wordt op deze manier aanspraak gemaakt op je zelf genezend vermogen; je vitaliteit wordt versterkt.

 

 

 

NATUURVOEDING in een notendop. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met me op