Doperwtensoep

Voedzame snelle doperwtensoep
min. 6 pers. Max 30 minuten

 

8 (kleine) aardappelen, in stukjes
1 kleine zoete aardappel –  in stukjes
Knolselderij – klein stukje: ongeveer 1/8 knol – in stukjes
2 EL milde olijfolie
1 ui gesnipperd
1 knoflookteentje-  in stukjes
1 laurierblad
1,2 liter water
1 bio bouillonblokje óf 2 TL herbamare kruidenzout
300 gr doperwten (diepvries)
Handvol muntblaadjes, gehakt

Vers brood, om erbij te serveren

Verhit de pan, schenk de olie erin en fruit de stukjes ui 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de aardappelstukjes en knolselderij toe en bak een paar minuutjes zacht.
Voeg de bouillon en laurier toe en breng aan de kook. Leg er een deksel op en laat 10-12 minuten zachtjes koken tot de aardappelen zacht zijn. Voeg dan de doperwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten koken.
Check of dat de aardappels goed gaar zijn.
Verwijder het laurierblad, voeg de munt toe en pureer de soep grof met een staafmixer.
(dit is naar smaak, als je een gladde soep wilt; pureer rustig langer)

Breng op smaak met zout en peper. Serveer met brood.