Knolselderij-mosterdsoep

4 personen

  • 1 kleine knolselderij
  • 1 teen knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 gesneden uien
  • 1 TL Herbamare kruidenzout of 1 bio bouillonblok
  • 2,5 el grove Zaanse mosterd
  • 1 kleine tl mosterdzaad
  • Wortel om mee te koken
  • 1,2 liter kokend water
  • Verse bieslook optioneel

De milde aromatische smaak van knolselderij doet het goed bij het pittige van de mosterd in deze soep.

Bereiding
Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de knoflook fijn
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij, knoflook, mosterdzaad en ui 3 min en roer regelmatig. Voeg de bouillon of kruidenzout, het kokend water, de wortel en de mosterd toe.
Breng aan de kook en laat min. 20 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Draai het vuur uit, verwijder de wortel en pureer de soep met de staafmixer.
Bestrooi evt met de bieslook, proef af of dat er nog wat zout en peper nodig is.