Knolselderij-mosterdsoep

4 personen

  • 1 knolselderij
  • 1 teen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 gesneden uien
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2,5 el grove Zaanse mosterd
  • 1 kleine tl mosterdzaad
  • Wortel om mee te koken
  • 1,2 liter kokend water
  • Verse bieslook

De milde aromatische smaak van knolselderij doet het goed bij het pittige van de mosterd in deze soep.

Bereiding
Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de knoflook fijn
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij, knoflook, mosterdzaad en ui 3 min en roer regelmatig. Voeg de bouillontabletten, kokend water, de wortel en de mosterd toe
Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de pan van het vuur, verwijder de wortel en pureer de soep met de staafmixer
Bestrooi met de bieslook