Pastinaaksoep
Deze soep is uitstekend voor de periode tussen winter en voorjaar in.
Verwarmend, voedend, voor 6 -8 grote koppen soep
Wat heb je nodig:
- 3 verse pastinaken
- 2 kleine zoete aardappelen
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl venkelzaad
- 1/2 tl korianderzaad
- 1/2 tl kurkuma
- snuf gember
- peper en zout naar smaak
Staafmixer
Snijd de groenten in stukjes.
Maak de pan heet, voeg een flinke scheut olijfolie toe en fruit ui en knoflook. Voeg de alle kruiden toe en bak even totdat het gaat geuren.
Wortelgroenten, knollen toevoegen en even meebakken. Niet te hoog vuur, anders verbrandt alles. Wanneer de groenten wat zachter worden, ongeveer 1 liter water toevoegen totdat de groenten onder water staan.
Zachtjes laten pruttelen voor ongeveer 20- 30 minuten.
Als alles lekker zacht en gaar is, kan de soep gepureerd worden. Peper en zout naar smaak en evt verse kruiden zoals peterselie en selderij mocht je dat nog hebben als laatste toevoegen.
Dit is dikke soep. Je kunt natuurlijk altijd water toevoegen als je het liever wat dunner eet.