Pompoensoep

Een werkelijke wintersoep, goed bij wintertenen!
8 personen

  • 1 pompoen (oranje ronde -bio) of flespompoen, alleen wassen en in stukken snijden. Mag met schil en al
  • Dikke ui
  • 2 tenen knoflook in stukjes
  • 1 winterwortel in stukjes
  • 1 TL Komijnzaad
  • 1 TL Gemberpoeder
  • 1 TL kurkuma (of beetje kerrie)
  • 1,5-2 bouillonblokken
  • staafmixer

 

Was en schrob je pompoen goed schoon. Hak de pompoen in grove stukken, haal de pitten en het draad eruit.
Maak de pan heet, voeg een flinke scheut olijfolie toe en fruit ui en knoflook. Voeg de kruiden toe, bak even totdat het gaat geuren. Wortel en pompoen toevoegen en even meebakken. Niet te hoog vuur, anders verbrandt het. Wanneer de wortel en pompoen zachter worden, aanlengen met water totdat het bijna onder staat. Laten pruttelen voor min. half uur. Als alles helemaal zacht en geurig is, bouillon toevoegen.

Even zacht koken en staafmixen. Als het te dik is, aanlengen met water. Op smaak brengen met evt zout en wat peper.