Wortel-gembersoep

‘oranje soep’
deze soep werkt verwarmend en opbouwend. De gember geeft kracht.

+/- 35 min. 4-6 porties

 

500 gr wortelen- winterpeen liefst bio

3 uien

4 el olijfolie

3 cm verse gember

3 volle EL witte amandelpasta – natuurvoedingswinkel. Dit is om de soep romig te maken

Bouillonpoeder naar smaak – 3 TL is vaak voldoende

Peper

staafmixer

 

Lekker met vers brood.

 

Was de wortelen (schillen hoeft niet) en schil de ui en snijd in grove stukken.

Verhit een soeppan en doe wanneer de pan heet is, de olie erin.

Voeg de wortel en ui toe en fruit aan. Voeg de gember toe en zoveel water totdat de groenten onder staan.
Kook alles gaar met de deksel op de pan in 20 min. Haal wanneer de groenten gaar zijn, de gember eruit.
Voeg de amandelpasta, bouillonpoeder en peper toe en pureer alles met de staafmixer.
Bepaal zelf de dikte van de soep door er meer of minder water aan toe te voegen.

Extra: neem 2 appels en een half bosje verse peterselie. Schil de appels en snijd er stukjes van. Hak de peterselie fijn. Voeg de appels toe en warm goed door. Voeg vlak voor opdienen de peterselie toe.

Typische natuurvoedingssoep. Recept van Marion Pluimes uit de Kleine Vegetariër.