Voedtzame kruidkoek

Heerlijk als tussendoortje in plaats van peperkoek

200 ml plantaardige melk (haver-, amandel- of rijstmelk)

250 gram volkoren tarwemeel of een mix van roggemeel en tarwemeel

75 gram honing / of 25 gr agavesiroop en 1,5 EL dadelstroop

1 ei of ipv ei: 1 EL water extra

3 eetlepels appelstroop (ongezoet)

2 eetlepels koekkruiden

naar smaak extra gember- of kaneelpoeder

2 theelepels bakpoeder (geen ei? dan 1 tl bakpoeder extra) 

¼ tl zout

kneepje vers citroensap

optioneel: 100 gram noten (ongezouten en ongebrand)

2 kommen
Mixer
cake-of broodblik

Vet het bakblik in en schep een beetje meel in het blik, hussel dat waardoor er overal een beetje meel aan de randen blijft plakken. (komt de cake er straks makkelijk uit)
Verwarm de oven voor op 180 graden

 

Meng in een kom de natte ingrediënten behalve het citroensap en mix 1 minuut

Meng in de andere kom de meel en koekkruiden goed door elkaar

Voeg het natte mengsel aan het droge toe. Heb je rozijnen voeg deze dan nu toe

Voeg als laatste zout, bakpoeder en bakpoeder toe. (dan gaat het wat bruisen)

Meng nog even met een spatel goed door elkaar

Schenk het deegmengsel in je blik, strooi er zaden overheen en zet in de oven

 

Bak de koek in ongeveer 45-55 minuten gaar. Vanaf 45 min. even controleren met een prikker: is deze droog, dan kan het blik uit de oven.