Bladerdeegpakketjes van wintergroenten

4 personen                                                                                                                                                                                   

Ik had nog veel groenterestjes over,  ideaal voor een pastei! Wat ik gebruikt heb om de groente la leeg te maken, is het volgende. Vul de pakketjes met wat je in huis hebt..

  • champignons in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook in stukjes
  • 1 prei in ringen
  • 1/2 paarse winterwortel in schijfjes
  • spruiten even kort geblancheerd en uit laten lekken
  • 1 el bloem
  • 1 tl kerrie poeder
  • 1 dl groentebouillon
  • 8 plakjes bladerdeeg – evt. vegan

 

Bereiding

Maak de pan heet,  voeg dan 2 EL olie toe en fruit hierin de ui, knoflook, samen met de kerriepoeder. Daarna de wortel, geblancheerde spruiten, champignons en prei even mee laten bakken. Daarna bloem erdoor en laten pruttelen voor een paar minuten op zacht vuur. Neem de pan van het vuur en schenk de bouillon erbij. Breng de massa roerend aan de kook en laat het 4 min zachtjes doorkoken. Evt. zout en peper toevoegen en af laten koelen. Ontdooi de plakken bladerdeeg en leg deze klaar.
Oven op 200 graden voorverwarmen. Verdeel het groentemengsel over 4 plakken bladerdeeg en laat 1 cm van de rand af vrij. Bestrijk ze evt. met wat water. Leg de andere plakjes bladerdeeg over de groentemengsels heen, zodat het een pakketje wordt. Druk de randen goed op elkaar en werk netjes af met een vork. Leg bakpapier op een bakplaat, leg de pakketjes erop en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 min. goudbruin

Lekker met een frisse salade erbij