Hutspot

+/- 5 personen                                                                                                       

  • 1 kg bio aardappelen, kruimig
  • 2 winterpeen
  • 1 wortelpeterselie of
  • 1 pastinaak
  • 3 grote witte uien
  • 3 tl Karwij
  • 1 bouillonblokje
  • Klont roomboter
  • (Vega) worst voor erbij
  • Mosterd en zoetzuur zoals augurken
  • Stamper

 

Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken. Boen de winterpeen, wortelpeterselie of pastinaak schoon en snijd in grove stukken. Schil de ui en snijd deze in ringen.

Zet de aardappelen net onder water, strooi de karwij erover heen en verkruimel het bouillonblokje erover, dan de peen en als laatste de ui toevoegen. Zet op het vuur en laat zachtjes gaar koken. Na een minuut of 15-20 is dit klaar. Giet af en vang het kookvocht op in een kop,  voeg de klont boter toe aan de groenten, tevens een scheutje kookvocht en stamp de groentemassa grof of fijn, naargelang je lekker vind. Evt peper en zout en wat meer boter en/of kookvocht toevoegen en je hutspot is klaar.

Lekker met een frisse salade met komkommer en augurk.