Lasagne met knolselderij

voorbereiding klein half uur. Excl. oventijd 45 min.

16-20 lasagnebladen afh. van grootte schaal

1 niet al te grote knolselderij, in plakjes van 2 mm (dunnen gelijkmatige schijven)

2 middelgrote uien of 1 dikke rode ui in ringen

200 gr kastanjechampignons, in plakjes

2 tenen knoflook, in plakjes

2 bollen mozzarella of een andere (belegen) kaas naar keuze/ smaak

Tijm

Basilicum

Ca. 7 dl tomatensaus – kan saus uit fles zijn.

Stuk parmezaan

 

Bedek de bodem van een ovenschaal zorgvuldig met een paar lasagnevellen en beleg ze dakpansgewijs met knolselderij. Verdeel er wat ui, champignons, knoflook, kaas en tomatensaus over. Strooi er wat tijm en basilicum overheen.
Dek weer zorgvuldig af met een paar lasagnevellen en maak zo laagjes tot alles op is.
Eindig met een laag saus, beleg die met kaas, evt een paar stukken tomaat als je die hebt, kruiden en als laatste parmezaan rasp.

Zet 45 min. tot 1 uur in de oven van 180 graden, controleer de gaarheid met een vork. Let op dat het niet verbrand, anders halverwege afdekken met aluminiumfolie.
Rasp er extra parmezaan overheen en laat de lasagne 5-10 min rusten voor serveren.

Als je de lasagne pas de volgende dag wilt eten (hij zal dan steviger zijn en goed in stukken te snijden) kun je de schaal met bakpapier bekleden voordat je hem vult.

Zet dan als je de lasagne wilt gebruiken op een passende plank op de schaal, draai het geheel om, verwijder het papier en snijd de lasagne in porties.
Warm ze, evt bestrooid met extra kaas, in een oven van 180 graden (zet de porties wat uit elkaar, dan kan de warmte makkelijker binnendringen).

Óf:

Bij voorbereiding dag tevoren, kun je deze lasagne alvast een klein half uur in hete oven voorgaren, zodat de dag erop de lasagne snel klaar is door deze nog even na te laten garen voor 20 min in hete oven. Kijk wat voor jou het beste werkt.

n.b. de champignons kunnen ook vervangen worden door walnoten.

Recept uit: Mari plukt de dag, Mari Maris