
Makkelijke Groene Groenten plaattaart uit de oven
4 personen
Wat een kleuren! Zelfs de kleintjes onder ons zullen hiervan smullen!
Hélemaal ‘natuurvoedingsproof’ is deze taart niet. Wel is het een hele makkelijke manier van koken, goed voor restjes én om veel groenten dus vezels binnen te krijgen.
Variatie op de spruitentaart:
1 rol bladerdeeg uit de koeling
Groene pesto
Geitenkaas of andere harde kaas met veel smaak
Snijbiet of verse spinazie (zak van 700 gr) goed gewassen (zeker snijbiet) en uit laten lekken in vergiet
Halve prei gesneden in dunne ringetjes
1 paprika
1 rode ui in ringen snijden
6 Gedroogde tomaten in stukjes
1 verse tomaat in plakken gesneden
Milde olijfolie
2 TL Tijm
Evt zonnebloem- of pompoenpitten, handvol
Zet de oven op 185 graden (boven- onderwarmte) en laat voorverwarmen.
Pak een bakplaat en spreid de rol bladerdeeg uit.
Verdeel een paar EL pesto over het bladerdeeg. Zoveel als nodig is om de hele bodem lichtjes te bedekken. Blijf ongeveer 1 cm van de randen af
Meng in een kom de snijbiet of spinazie met de preiringetjes, paprika in stukken en de uiringen met 2 flinke EL olijfolie en de tijm. Evt. wat peper naar smaak. Zorg dat alle groenten wat vettig is.
Verdeel de groenten over het bladerdeeg. Druk de gedroogde tomatenstukjes overal tussendoor.
Overdek met de plakjes tomaat en rasp de harde kaas of de geitenkaas er royaal overheen.
Schuif de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 35 min gaar. Let op dat de groenten niet zwart worden! Leg er anders een vel aluminiumfolie overheen. Als de randen van de bladerdeeg goudbruin zijn, is zeker alles gaar.
Wil je voor een echt volledige maaltijd zorgen en een frisse bite bij de maaltijd, dan is het erg lekker dit aan te vullen met een groene salade van bijvoorbeeld veldkers of sla, komkommer, kiemen, handje pompoenpitten en een dressing.