Quinoa met zwarte bonen en komijn

  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 100 g quinoa
  • 350 ml groentebouillon
  • 2 afgestreken theelepels gemalen komijn
  • mespuntje cayennepeper
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • pot bio maiskorrels
  • 2 blikjes (400 g elk) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • een handvol fijn geknipte verse koriander

 

Bereiding
Verhit de olie in een middelgrote steelpan op matig vuur. Bak al roerend de ui en knoflook lichtbruin. Doe de quinoa bij de ui en knoflook en giet de groentebouillon erover. Breng op smaak met komijn, cayennepeper, zout en zwarte peper. Breng het mengsel aan de kook, doe dan het deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken.
Roer de maïskorrels erdoor en laat het nog 5 minuten zachtjes koken zodat alles goed warm is. Meng de zwarte bonen en koriander er doorheen.