Spinaziepasta

 favoriet van de kinderen

4 personen

  • Volle zak wilde spinazie
  • Oranje of gele paprika
  • Dikke ui in stukjes
  • Teen knoflook persen met knoflookpers
  • 1 volle Tl Venkelzaad
  • Volkoren spaghetti voor 4 personen
  • 2 EL Pijnboompitten
  • Flinke bos kruiden; liefst peterselie, aangevuld met basilicum en of bieslook
  • Evt witte amandelpasta
  • Geraspte kaas – oude/ gruyere/ geitenkaas… wat je lekker vind

 

Bereiding
Spinazie goed wassen en de harde stelen eraf snijden. Snijd de ui in stukjes, knoflook klaarleggen in de knoflookpers. Venkelzaad klaarzetten.
Snijd de paprika in stukjes. Was en snijd de groene kruiden en zet even apart.
Maak dan je pan heet, als de bodem heet is, voeg 2 EL olijfolie toe en direct erna de ui en knoflook met het venkelzaad. Bakken zodat het gaat geuren en de ui glazig wordt.
Spinazie toevoegen en bakken totdat het slinkt in de pan. Zodra de spinazie geslonken is, kun je een deel overgieten in een kom maar let op: je mag ongeveer 1/3 van het vet, vocht, kruiden en ui in de pan laten. De rest van de spinazie, ui en kruiden bewaar je in een kom.

Paprika in stukjes even aanbakken in het overgebleven vet in de pan, totdat de paprika zacht is. Laag vuur.
Ondertussen de spaghetti koken
De spinazie kan in de blender of met de staafmixer zo grof of fijn gemixt geworden naar gelang je wilt. Peper en zout naar smaak erbij.
Groene kruiden bij de spinazie voegen en heel kort na mixen. Dan het spinaziekruiden mengsel bij de paprika voegen, even doorroeren en bij de gare spaghetti voegen. Pijnboompitten kort roosteren.

Op smaak brengen met zout, peper, extra kruiden en evt een klein lepeltje amandelpasta voor het romige accent.

Opdekken met geroosterde pijnboompitten en geraspte kaas.