Vega Hartige taart van groenterestjes
zonder ei/room omdat de halve familie daar allergisch voor is. Jammerrr, maar op deze manier smaakt ie toch erg lekker, al zeg ik het zelf .
4 personen
Oven aanzetten op 200 graden
- Ongeveer 7 bladerdeegvellen, ontdooid
- Quichevorm
- Kokosolie
- Olijfolie
- 3 grote bladeren snijbiet uit de tuin (of spinazie mag ook)
- Halve paprika
- Bakje kastanje champignons in partjes
- Dikke ui
- 1-2 Knoflook tenen (afh van grootte)
- Stengel bleekselderij
- Hand walnoten
- 2 dikke tomaten
- Tijm/ rozemarijn/ oregano
- Geitenkaas en oude kaas geraspt – flinke berg
Bereiding:
Vet de quichevorm goed in met kokosolie (dat verbrand niet zo snel, vandaar deze keuze) en leg de vorm dicht met de bladerdeeg. Prik er met een kleine vork een flinke hoeveelheid gaatjes in en zet het 8- 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Laat even voorbakken. Als het deeg iets begint te bollen en al wat kleur begint te krijgen, mag het eruit. Zet apart.
Snijd ondertussen de groenten in stukjes. Maak je pan heet, voeg olijfolie en direct de ui en knoflook toe; even aanfruiten met de tijm, rozemarijn.
Daarna de paprika toevoegen, de champignons in partjes erbij en de bleekselderij bakken. Paar minuten.
Dan de snijbiet toevoegen en minuut of 2 garen. Dan een hand walnoten erbij, oregano en vuur uit.
Groente over quichevorm verdelen, geen kookvocht!! Tomaat in grote plakken eroverheen leggen en op smaak brengen met peper en zout. Evt nog wat (groene) kruiden eroverheen strooien. Dan de geraspte kaas eroverheen.
Schuif het in de oven en laat bakken voor een minuut of 25 totdat de bladerdeeg gaar is. Dreigt je groentemengsel met kaas zwart te worden, leg er dan een alufolie papiertje overheen met de glanzende kant boven.
Lekker met een salade erbij van verse rode bietjes, augurk en appel in stukjes.