DE PERSOON ACHTER VOEDT ADVIES

 

Mijn naam is Maike van den Corput. In 2017 heb ik het roer omgegooid. Na 20 jaar werken in de reguliere gezondheidszorg en het onderwijs, was het tijd voor verandering.
Voeding heeft altijd als rode draad door mijn leven gelopen. Als kind met de handen in de grote moestuin, later als verpleegkundige in het ziekenhuis, waar ik me afvroeg waar die gezonde voeding bleef, als je op je slechtst in het ziekenhuis bed ligt.. en weer een tijdje later binnen het voortgezet onderwijs als bachelor psycholoog waar ik verantwoordelijk was voor de sociaal emotionele begeleiding van leerlingen. Daar kwamen de gedragsproblemen aan bod en vroeg ik me vaak hardop af hoe het met de gezondheids- voedings- toestand van het kind gesteld was. Waar ik me eerst vooral bezig hield met de fysieke gezondheid van de mens, werd dat in het onderwijs vooral de mentale gezondheid van onze kinderen.
Bovenal heb ik me verwonderd over hoe wij in onze westerse wereld met voeding en gezondheid omgaan.

Mijn interesse in (natuur)voeding is dus organisch gegroeid. In eigen keuken ben ik gaan experimenteren met verse en biologische voeding. Belangrijkste motivatie waren mijn eigen vermoeidheid en de voedingsallergie√ęn van man en kinderen.
De professionalisering is gekomen door mijn interesse in de kruidenkunde, de opleiding tot natuurvoedingsadviseur en inmiddels tot orthomoleculair therapeut i.o. Deze studies maken dat er gedacht kan worden in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.
Het heeft mij de kracht van gevarieerd, puur, vers en eerlijk eten laten ervaren. Vitaliteit in hoofd & hart, lijf & leden.

 

Als natuurvoedingsadviseur met kennis van lichaam en brein, wil ik graag mijn passie en kennis betreft gezonde voeding en leefstijl met je delen. Het vinden van jouw voedingsbodem.

Ik voorzie je van praktisch en haalbaar advies wat past in jouw leefritme.
Neem vrijblijvend contact op.

Graag tot ziens!

Maike van den Corput