WIE IS VOEDT ADVIES

 

Mijn naam is Maike van den Corput.
Voeding & natuur heeft altijd als rode draad door mijn leven gelopen. Als kind met de handen in de grote moestuin, altijd zelf ‘soepjes’ maken van kruiden en plantjes. Hutten bouwen en struinen door het bos.

Later als verpleegkundige in het ziekenhuis, vroeg ik me me regelmaat af waar die gezonde voeding bleef, als je je op je slechtst voelde in het ziekenhuis… en weer een tijdje later binnen het voortgezet onderwijs waar ik verantwoordelijk was voor de sociaal emotionele begeleiding van leerlingen.
Daar kwamen gedragsproblemen aan bod en vroeg ik me vaak hardop af hoe het met de gezondheids- voedings- toestand van het kind gesteld was. Had het kind uberhaupt wel ontbeten?

Waar ik me eerst vooral bezig hield met de fysieke gezondheid van de mens, werd dat in het onderwijs vooral de mentale gezondheid van onze kinderen.
Bovenal heb ik me verwonderd over hoe wij in onze westerse wereld met voeding en gezondheid omgaan. Hoe er voor ieder kwaaltje een medicijn bedacht wordt. Hoe weinig preventief advies gegeven wordt. Wat kunnen wij mensen doen om vitaal te blijven?

Mijn interesse in (natuur)voeding is dus organisch gegroeid. In eigen keuken ben ik gaan experimenteren met verse en biologische voeding. Belangrijkste motivatie waren mijn eigen vermoeidheid en de voedingsallergie√ęn van man en kinderen.
Ik wilde denken in mogelijkheden, in plaats van de onmogelijkheden.
Mijn interesse in mensen, het menselijk lichaam, kruidenkunde, de opleiding tot natuurvoedingsadviseur en ook de opleiding orthomoleculair therapeut maken dat ‘Voeden’ in de meest brede zin van het woord mijn missie is geworden.
Zoveel mogelijk mensen de kennis van een gezonde leefstijl praktisch en haalbaar bijbrengen, wat past in jouw leefritme.

Vitaliteit in lijf, hoofd & hart.

Als natuurvoedingsadviseur met kennis van lichaam en brein, wil ik graag mijn passie betreft gezonde voeding en leefstijl met je delen.
Het vinden van jouw voedingsbodem.

Neem vrijblijvend contact op.

Graag tot ziens!

Hartelijke groet, Maike